Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@12:28:01 GMT

التهاب دوباره در انتظار بازار مرغ؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۷۰۰۸

التهاب دوباره در انتظار بازار مرغ؟

چند روز پیش نامه دبیر کانون سراسری مرغداران گوشتی به وزارت صمت و جهاد کشاورزی در خصوص کمبود شدید جوجه یک‌روزه گذشته منتشر شد.

به گزارش قدس آنلاین در این نامه خبر از رسیدن قیمت جوجه یک روزه در بازار سیاه به حدود 7هزار تومان داده و از تاثیر آن بر قیمت جوجه یک روزه گفته بود. در این نامه مرغداران گوشتی به دولت اولتیماتوم داده بودند که اگر تا هفته آینده قیمت جوجه یک روزه به قیمت مصوب عرضه نشود این تشکل صنفی (کانون انجمن‌ها) هیچ مسئولیتی در قبال کاهش تولید گوشت مرغ در هفته‌های آتی نداشته و تحت هیچ شرایطی مانع برگزاری تجمع خودجوش جامعه مرغداران نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در رابطه با کمبود جوجه یکروزه و وضعیت بازار گوشت مرغ در آینده، گمانه‌زنی‌های متعددی مطرح می‌شود.
در این باره حبیب‌الله اسدنژاد، نائب رئیس کانون انجمن‌های صنفی مرغ گوشتی کشور در گفتگو با قدس آنلاین درباره پشت پرده کمبود جوجه یکروزه گفت: تولید جوجه یک روزه از نیاز کشور بالاتر است اما شواهد و شنیده‌ها حاکی است به دلیل نبود نظارت، بخش زیادی از جوجه‌های تولیدی به صورت غیرقانونی از کشور خارج می‌شود.
وی افزود: کمبود شدید جوجه یکروزه ضمن اینکه قیمت تمام شده واحدهای مرغداری را افزایش می‌دهد تولید و عرضه مرغ در بازار را هم دچار چالش می‌کند. 
او در پاسخ به این سوال که چگونه نیاز واحدهای خود را به جوجه یکروزه حل می‌کنید اظهارکرد: قیمت مصوب جوجه یک روزه  4200 است اما در بازار آزاد 6200 تومان به فروش می‌رسد و همان هم پیدا نمی‌شود. همین امر باعث شده واحدهای تولیدی مرغ برای تأمین جوجه یک روزه دچار مشکل شوند ولی بدتر از آن بازار مرغ را دچار التهاب می‌کند.
وی از کمبود و گران شدن جوجه یک روزه به دلیل خروج از کشور سخن گفت و افزود: علت اصلی افزایش قیمت کمبود جوجه یکروزه است؛ وقتی تعادل بین عرضه و تقاضا به هم بخورد و از طرفی قیمت‌ها نیز دستوری باشد قطعا کنترل بازار از دست خارج می‌شود.
 نایب رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی مرغ گوشتی کشور در ادامه تصریح کرد: برای کنترل اوضاع باید دستگاه‌های نظارتی ذیربط ورود و برنامه‌ریزی کنند تا جوجه به اندازه کافی و با قیمت مصوب به دست مرغداران برسد.
اسدنژاد در پاسخ به این سوال که آیا راه تامین بازار افزایش قیمت جوجه یک‌روزه است؟ اظهار داشت: خود انجمن جوجه یک‌روزه معتقد است قیمتها باید افزایش پیدا کند و در قیمت مصوب تجدید نظر شود من هم از صحت این حرف مطمئن نیستم اما این را می‌دانم که واحدهای مرغ گوشتی به جوجه یکروزه نیاز دارند و نمی‌توانند مرغی 17100 تومانی با جوجه 4200 تومانی مصوب تولید کنند در حالی که با نرخ 6200 تومان هم دست مرغداران گوشتی نمی‌رسد چیزی که اتفاق نمی‌‍افتد در حالی که هم دست ما نمی‌رسد. وی با برگشت از ادعای قبلی خود مبنی بر قاچاق جوجه یک‌روزه توسط تولیدکنندگان جوجه گفت: با اطمینان نمی‌توانم بگویم دارد قاچاق می‌شود ولی جوجه در بازار کم است و حتی با دوهزار تومان بالاتر از قیمت مصوب پیدا نمی‌شود.
اسدنژاد با تصریح بر اینکه رصد و نظارت بر این بازار و شناسایی زنجیره قاچاق جوجه کار سختی نیست، گفت: این آمار به نسبت بالاست و به نسبت به برنامه‌ریزی‌ها برای تأمین جوجه یک روزه ۱۰ تا ۱۵ درصد عقب هستیم و اگر در ۱۵ تا ۲۰ روز آینده برای این موضوع فکری نشود بازار مرغ دچار التهاب خواهد شد.
کسی ضرر تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه را جبران نکرد 
حسن مهربانی یگانه استاد دانشگاه تهران و دبیر سابق انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه به قدس‌آنلاین گفت: مشکلی کمبود جوجه یکروزه خیلی ساده است؛ جوجه‌ریزی در سال گذشته نسبت به سال 98 حدود 20 درصد کاهش داشته و تولید جوجه کم است. 
او ادامه داد: پارسال همین موقع جوجه یکروزه 500 تومان بود اما قیمت تمام شده‌اش برای تولیدکننده 2500 تا 2700 تومان بود و واحدهای تولیدی برای هر جوجه دوهزار تومان ضرر می‌کردند اما کسی از تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه سوال نکرد چگونه ضرر و زیانتان را جبران می‌کنید یا اینکه دولت ضررتان را جبران می‌کند.
وی افزود: البته صحبتهایی مبنی بر قاچاق تخم‌مرغ نطفه‌دار یا جوجه یک‌روزه نیز وجود دارد که با توجه به اینکه  قیمت جوجه در سطح بین‌المللی بسیار بیشتر از چیزی است که در ایران به فروش می‌رسد احتمال بالایی وجود دارد که جوجه یک‌روزه را به پیله‌وران دم مرز بدهند ولی من شواهد متقنی در این باره ندارم. 
یگانه در ادامه در مورد قیمت تمام‌شده جوجه یک‌روزه تاکید کرد: نمی‌توان برای جوجه با قیمت‌تمام شده تعیین و محاسبه کرد. ما با یک شرکت در تولید جوجه یک‌روزه مواجه نیستیم. 700 واحد تولید جوجه یک‌روزه، 20 هزار واحد تولید مرغ گوشتی و 1700 واحد تولید تخم‌مرغ روبروییم که قیمت تولید در هر کدام از آنها بسته به جغرافیایشان متفاوت است. قیمت تمام شده جوجه در در استان خراسان، اصفهان یا سیستان و بلوچستان و بندرعباس با مازندران یکسان نیست و نمی‌شود در اتاق دربسته تصمیم گرفت برای همه از یک متر و خط‌کش استفاده کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: این توهمات دستگاه‌های دولتی است که مشکل ایجاد می‌کند. یک ماه از تشکیل قرارگاه مرغ گذشته و قیمت 17100 تومان برای مرغ تعیین شده اما اگر قیمت جوجه بالا برود قطعا قیمت تعیین شده برای مرغ می‌شکند و صدای دولت و مردم درمی‌آید. 
وی پیشنهاد کرد: به نظر می‌رسد دولت باید دست از کنترل صنعت بردارد تا صنعت خودش را متعادل کند نمی‌تواند برای بازار رقابت کامل فرمولی جز عرضه و تقاضا بدهد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جوجه یکروزه جوجه ریزی تولیدکنندگان جوجه کمبود جوجه یکروزه قیمت جوجه یک روزه قیمت تمام شده تولید جوجه مرغ گوشتی قیمت مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۷۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید

سید محمد رضا سیدحسینی گفت: پیش بینی می شود با این میزان جوجه ریزی چهار هزار و ۸۸۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی افزود: رکورد جوجه ریزی سال گذشته واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی سیستان و بلوچستان حدود ۲۴ میلون قطعه بوده که با این میزان جوجه ریزی، ۴۰ هزار و ۵۵۰ تن گوشت مرغ در استان تولید شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور افزایش ضریب خوداتکایی استان به گوشت مرغ ۳۲۷ واحد ۲۰ هزار قطعه‌ای مرغ گوشتی و ۱۵ واحد مرغ تخم گذار ۲۰ هزار قطعه‌ای با سرمایه‌گذاری بیش ۲۶ هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در حال ساخت است.

وی ادامه داد: هم اکنون ۴۰۰ واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه ای فعال با ظرفیت هشت میلیون قطعه در هر دوره در سیستان و بلوچستان مشغول تولید است.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • قیمت حبوبات از خرداد کاهشی می‌شود
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان